Accéder au contenu

Web sitemiz çevreci olarak tasarlanmıştır; nasıl olduğunu sizlere anlatalım

Close

Çerezler ve gizlilik politikası

Merkezi 1, Place des Saisons - 92048 PARIS La Défense Cedex (Fransa) adresinde bulunan,  Nanterre Ticaret ve Şirketler Sicilinde 317 586 808 sayı ile kayıtlı,  ve bir yönetim ve bir denetleme kurulu 11 562 528 € sermayesi bulunan Expanscience anonim şirketi (bundan böyle “Şirket” olarak anılacaktır)  http://www.expanscience.com web sitesinin (bundan böyle “Site” olarak anılacaktır) yayıncısıdır.
 
İşbu gizlilik politikası, Site ziyaretçileriyle ilgili kişisel verileri ne zaman, neden ve nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve işlediğimizi açıklamaktadır.
 
Özel hayatınızın gizliliğinizi korurken size profesyonel bir şekilde kaliteli ürün ve hizmetler sunmayı taahhüt ediyoruz.
Çerezlerin kullanımı yoluyla Site ziyaretçilerinden de kişisel veriler topladığımızı lütfen unutmayın. Çerez kullanımımız ve toplanan veriler hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen buradaki II. paragrafa bakın. Çerez kullanımını istediğiniz zaman buraya tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz.

I. Toplanan kişisel veriler ve işlenme amaçları

Aşağıda, sizden topladığımız kişisel verilerin listesini, gerçekleştirilen her bir işleme için kullanım amacını ve yasal dayanağını bulacaksınız.

 

İlgili kişiler İlgili kişisel veriler İşleme amacı Yasal dayanak
Ziyaretçiler
  • Adınız soyadınız
  • e-posta adresiniz
  • telefon numaranız
  • posta adresiniz
  • Tüm sorulara veya
      taleplere cevap verebilmek
     
  • mutabakatınız
  • Şirketimizle ilgili tüm
      taleplere cevap vermekte
      meşru menfaatimiz

Meşru menfaatlerimiz temelinde gerçekleştirdiğimiz kişisel verilerinizin işlenmesinin, haklarınız ve mahremiyetiniz için aşırı bir risk oluşturmadığına inanıyoruz. Özellikle, uygun saklama süreleri uygulayarak ve uygun güvenlik kontrollerini sağlayarak haklarınızı korumak için önlemler aldık.
 
Talep ettiğimiz kişisel verileri sağlamamayı seçerseniz, talep ettiğiniz ürünleri ve/veya hizmetleri size sağlayamayabilir veya Kişisel Verileri talep etme amaçlarımızı yerine getiremeyebiliriz. Kişisel verilerin sağlanması gerektiğinde, bunu formlarda belirtiyoruz.
 

II. Çerezler ve diğer Web teknolojileri

Çerezlerin kullanımı yoluyla Site ziyaretçilerinden de kişisel veriler topladığımızı lütfen unutmayın. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, siz ve bilgisayarınız hakkında belirli verileri otomatik olarak topluyoruz. Örneğin, IP adresinizi, web tarayıcınızın adını (Firefox, Internet Explorer, Chrome veya Safari gibi) toplayacağız. Web sitesinin bir üyesi veya ziyaretçisi olarak, bilgisayarınızın sabit diskine sizin için kalıcı bir çerez dosyası yükleyeceğiz. Çerez tercihlerinizi yöneterek her zaman bir çerez dosyası almamayı seçebilirsiniz.

  • Performans çerezleri - Bu çerezler, Sitemizin performansını ölçmek ve iyileştirmek için ziyaretlerin sayısını ve trafik kaynaklarını belirlememize olanak tanır. Ayrıca, en çok/en az ziyaret edilen sayfaları belirlememize ve ziyaretçilerin Sitede nasıl gezindiğini değerlendirmemize yardımcı olurlar. Bu çerezleri kabul etmezseniz, Siteye yaptığınız ziyaretten haberdar edilmeyeceğiz.
     
  • İşlevsellik çerezleri - Bu çerezler, Sitenin işlevlerini iyileştirmeyi ve kişiselleştirmeyi mümkün kılar. Ekiplerimiz veya Sitemizin sayfalarında hizmetleri kullanılan üçüncü şahıslar tarafından etkinleştirilebilirler. Bu tanımlama bilgilerini kabul etmezseniz, bu hizmetlerin bazıları veya tümü düzgün çalışmayabilir.
     
  • Reklam hedefleyen çerezler - Bu çerezler, Sitemiz içerisinde reklam ortaklarımız tarafından yerleştirilebilir. Bu şirketler tarafından ilgi alanlarınızın bir profilini oluşturmak ve size diğer web sitelerinde alakalı reklamlar göstermek için kullanılabilirler. Kişisel verileri doğrudan saklamazlar, ancak tarayıcınızı ve internet cihazınızı benzersiz şekilde tanımlamaya dayanırlar. Bu tanımlama bilgilerine izin vermezseniz, reklamlarınız daha az hedeflenmiş olacaktır.
     

III. Kişisel verilerinizin alıcıları

Kişisel verilerinizi çeşitli üçüncü taraflarla paylaşabiliriz:

  • Bize ürün ve hizmet sağlayan şirketler, örneğin:
    • Faaliyetlerimizi destekleyen hizmet sağlayıcılar ve özellikle:
    • Sunucu ve bakım hizmeti sağlayıcıları;
    • Bu hizmet sağlayıcıları dikkatle seçtik ve kişisel verilerinizin yeterli düzeyde korunmasını sağlamak için adımlar attık. Tüm hizmet sağlayıcılarımız, kendilerine sağlanan kişisel verileri yalnızca bize belirli bir hizmet sağlamak amacıyla işlemek ve kişisel verilerinizi korumak için uygun güvenlik önlemlerini sürdürmek için yazılı bir sözleşme ile bağlıdır.
  • Herhangi bir yasal yükümlülüğe uymak, şirketimizin veya personelimizin haklarını, mülkiyetini ve/veya güvenliğini korumak için kişisel verilerinizi ifşa etmek veya paylaşmakla yükümlü olduğumuz takdirde yargı makamları, kamu idareleri ve diğer üçüncü şahıslar;
  • Şirketimizle ilgili olası bir satış veya başka bir işlemin gerçekleşmesi durumunda yatırımcılar ve diğer ilgili üçüncü şahıslar;
  • Muhasebecilerimiz, mali müşavirlerimiz, avukatlarımız ve diğer danışmanlarımız;
  • […]
     

IV. Kişisel verilerin uluslararası aktarımı

Kişisel verilerinizin hiçbirini Avrupa Birliği dışına doğrudan aktarmıyoruz.
 

V. Kişisel verilerinizin saklanma süresi

Topladığımız kişisel verileri belirli bir süre sonra sileriz:
Bizimle son görüşmenizden (örneğin, bir belge talebi veya bir e-postada bulunan bir köprü metni bağlantısına tıklama) üç yıl sonra silme işlemi yapılır. Bu sürelerin ötesinde, vergi, muhasebe ve sosyal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için (en fazla 5 ila 10 yıl) verilerinizi arşiv veritabanlarında (pazarlama e-postaları göndermeden) tutabiliriz.
 

VI. Kişisel verilerinizin güvenliği

Kişisel verilere erişimi güvence altına almak için kapsamlı güvenlik duvarları ve şifrelerin kullanımı dahil olmak üzere fiziksel, elektronik ve idari güvenlik önlemleri aldık. Ayrıca, kişisel verilere erişimin, görevlerini yerine getirmek ve özellikle hizmetleri ve Siteyi işletmek, geliştirmek veya iyileştirmek için bu verilere erişmesi gereken çalışanlar ve üçüncü taraflarla sınırlı olmasını sağlıyoruz. Buna erişen herkes, gizlilik yükümlülüklerine tabidir ve kişisel verilerin korunması konusunda eğitilmiştir.

VII. Haklarınız

İlgili kişi olarak çeşitli haklara sahipsiniz. Bu hakların her biri, 2016/679 sayılı Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Genel Yönetmelikler ve ilgili ulusal yasalar (Fransa'da, değiştirilmiş şekliyle 6 Ocak 1978 tarihli "Informatique et Libertés" yasası) uyarınca belirli koşullara tabidir. .

  • Erişim hakkı - kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini ve bunların nasıl kullanıldığına dair bazı diğer bilgileri (bu gizlilik politikasında sağlananlara benzer) bizden teyit alma hakkına sahipsiniz. Ayrıca, sizinle ilgili kişisel verilerin bir kopyasını size göndermemizi isteyerek kişisel verilerinize erişme hakkına da sahipsiniz. Bu, bilgilerinizi veri koruma yasalarına uygun olarak kullandığımızı bilmenizi ve doğrulamanızı sağlar. Özellikle başka bir kişinin kişisel verilerini içerebileceği veya açığa çıkarabileceği veya başka bir kişinin haklarını olumsuz etkileyebileceği durumlarda size bu tür bilgileri vermeyi reddedebiliriz.
     
  • Düzeltme hakkı - yanlış veya eksikse (örneğin, yanlış bir isim veya adresimiz varsa) kişisel verilerinizi düzeltmek için gerekli adımları atmamızı isteyebilirsiniz.
     
  • Silme hakkı – veya “unutulma hakkı”, bu hak, basit bir ifadeyle, kişisel verilerinizin silinmesini veya silinmesini talep etmenize olanak tanır, örneğin, artık bunları kullanmaya devam etmek için zorunlu bir nedenimiz kalmadığında veya kullanımları yasa dışı hale geldi. Ancak bu, genel bir silme hakkı değildir ve örneğin bilgileri yasal bir iddiayı savunmak veya yasal bir yükümlülüğe uymak için kullanmamız gereken durumlar gibi çeşitli istisnalar vardır.
     
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı – bir düzeltme talebini değerlendirirken veya silmeye alternatif olarak kişisel verilerinizin daha fazla kullanılmasını 'engelleme' veya engelleme hakkınız vardır. İşleme kısıtlandığında, kişisel verilerinizi yine de tutabiliriz, ancak daha fazla kullanamayabiliriz.
     
  • Veri taşınabilirliği hakkı – belirli kişisel verileri farklı şirketlerde (ayrı veri kontrolörleri olan) kendi amaçlarınız için edinme ve yeniden kullanma hakkınız vardır. Bu, yalnızca bize sağladığınız, sizin rızanızla ve sözleşmenin ifası amacıyla işlediğimiz ve otomatik yöntemlerle işlenen kişisel verileriniz için geçerlidir. Bu durumda, verilerinizin yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir biçimde bir kopyasını size sağlayacağız veya bunu yapmamızı isterseniz, verilerinizi (teknik olarak mümkün olduğunda) doğrudan başka bir veri denetleyicisine iletebiliriz.
     
  • İtiraz hakkı - bu işleme, Expanscience tarafından izlenen meşru menfaatlerin amaçları doğrultusunda gerçekleştiği sürece, belirli durumunuzla ilgili nedenlerle, herhangi bir zamanda belirli işleme türlerine itiraz etme hakkınız vardır. Bununla birlikte, işlemenin çıkarlarınıza, haklarınıza ve özgürlüklerinize ağır basan meşru gerekçelerle veya yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması için ihtiyaç duymamız halinde işlemenin haklı olduğunu kanıtlayabilirsek, kişisel verilerinizi işlemeye devam edebiliriz. Kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amaçlarıyla işlenmesine itiraz ederseniz, kişisel verilerinizi artık bu amaçlarla işlemeyeceğiz.
     
  • Rızanızı geri çekme hakkı – sizin rızanıza dayalı olarak kişisel verilerinizi işlediğimiz durumlarda, rızanızı istediğiniz zaman geri çekme hakkına sahipsiniz. Ancak, bu tür bir geri çekme, söz konusu geri çekme işleminden önce gerçekleştirilen işlemenin yasallığını etkilemez.
     
  • Vefatınızdan sonra bize kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin talimatlar verme hakkı – vefatınızdan sonra verilerinizin yönetimi (örn. saklama, silme ve ifşa) hakkında bize talimat verme hakkınız vardır. Talimatlarınızı istediğiniz zaman değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
     

VIII. Üçüncü siteler

Site, üçüncü şahıslar tarafından işletilen diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir. Lütfen bu gizlilik politikasının yalnızca Sitede toplanan kişisel veriler için geçerli olduğunu unutmayın. Sitemizde yayınlanan bir bağlantı bu bilgilere erişmenize izin verse bile, üçüncü tarafların toplayabileceği, saklayabileceği ve kendi web sitelerinde kullanabileceği kişisel verilerden sorumlu değiliz. Ziyaret ettiğiniz her web sitesinin gizlilik politikasını dikkatlice okumanızı öneririz.
 

IX. Bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz ?
 

Bu Gizlilik Politikası periyodik olarak güncellenebilir. Kişisel verilerinizin kullanımıyla ilgili herhangi bir önemli değişiklik hakkında sizi bilgilendireceğiz.
Bu gizlilik politikası veya kişisel verilerinizi kullanımımız hakkında herhangi bir sorunuz varsa, bizimle mypersonal@expanscience.com adresinden e-posta veya aşağıdaki adrese posta yoluyla iletişime geçebilirsiniz:

Laboratoires Expanscience
Service Juridique
1 place des Saisons
92048 Paris La Défense Cedex - France

Talebinizi değerlendirmeden önce kimliğinizi belirlemek için sizden ek bilgi isteyebiliriz. İstenen bilgileri sağlamazsanız ve bu nedenle kimliğinizi belirleyemezsek, talebinizi yerine getirmeyi reddedebiliriz.

Şikayetinize verdiğimiz yanıttan tatmin olmamışsanız veya Kişisel Verilerinizin işlenmesinin veri koruma yasalarına uygun olmadığına inanıyorsanız, veri koruma açısından yetkili denetim makamına şikayette bulunabilirsiniz. Fransa'daki veri koruma yetkilisi : Commission Informatique et Libertés (CNIL) (www.cnil.fr).

top of page